22 december 2017

Vier dit jaar kerst met kees

Vier dit jaar kerst met kees

Ook aan het broeden op de culinaire invulling van de kerstdagen? Al dan niet met behulp van kookboeken en internet? En heb je druk overleg met familie en vrienden over wat er wel wel/niet op het menu mag staan? Hoe leuk ook, het plannen van Kerstmis is – naast je gewone bezigheden – altijd een aardige (logistieke) klus.

Het belangrijkste criterium is natuurlijk dat de gerechten feestelijk en lekker zijn. Dat eindigt vaak in overdadige menu’s, waardoor je je aan het einde van het diner behoorlijk overvoerd kan voelen. Zou dat ook anders kunnen? We helpen je graag op pad met wat recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens gezónd. Oftewel: vier dit jaar eens kerst met Kees!

Onze tips voor lekkere én gezonde kerstdagen

Voorgerechten:

Hoofdgerechten:

  • Gratin met kabeljauw
    Deze ovenschotel kun je van tevoren maken en op het laatst in de oven schuiven.
  • Keesfondue
    De klassieker van Keesmakers! En fonduen staat garant voor gezellig lang tafelen.
  • Kees-aardappelsoufflé
    Een feestelijk bijgerecht, bijvoorbeeld bij een lekkere runderrollade. Serveer de soufflé wel direct, want deze zakt snel in.

Borreltips:

  • Klassieke pesto met Kees
    Lekker om stukjes wortel in de dippen.
  • Keesplankje
    Serveer blokjes Kees met appelstroop, vijgenbrood, druiven en walnoten (ook lekker na het hoofdgerecht trouwens).
  • Keescrackers
    Lekker om te serveren bij de borrel, bijvoorbeeld met een tomaten- of olijventapenade.

Lunchtips:

  • Warme wrap
    Gasten aan de lunchtafel? Deze wraps met tonijn en Kees zijn verrassend lekker.
  • Keestosti
    Lekker lunchgerecht voor na een lange wandeling door de bossen of op het strand.

Op onze site vind je nog veel meer recepten met Kees! We wensen je een lekkere, ontspannen en gezonde kerstdagen toe! Laat je het ons weten als je met Kees hebt gekookt? We zijn benieuwd naar je ervaringen, en eventueel nieuwe recepten!