Kees is een variant op kaas

Kees is een variant op kaas met een uniek recept. Dit zorgt voor een goede smaak, én goede eigenschappen. Kees smaakt goed dankzij ons bijzondere recept en de natuurlijke rijping. Je proeft de heerlijke kaassmaak.

Kees is goed vanwege de bijzondere samenstelling. We maken kees van magere koemelk en doen daar plantaardige oliën bij. Hierdoor bevat kees 50% minder verzadigd vet dan een gewone 48+ kaas. Dat scheelt! Bovendien is kees vegetarisch gestremd, lactosevrij én bevat kees 25% minder zout dan een even oude 48+ kaas.

Voordelen van kees

Kees bevat 50% minder verzadigd vet dan een 48+ kaas van dezelfde leeftijd. Dat draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte.
Kees bevat 25% minder zout dan een 48+ van dezelfde leeftijd. Minder zout is goed voor je bloeddruk.

Kees bevat veel eiwit, vanaf 28 gram per 100 gram.

Kees bevat minder dan 0,01 gram lactose per 100 gram en is daarmee lactosevrij.

Wij gebruiken vegetarisch stremsel dat ontstaan is uit de fermentatie van plantenextract. Daarom heeft kees het keurmerk van de Vegetariërsbond.

Kees ligt enkele maanden te rijpen op houten planken. Deze natuurlijke rijping en het unieke recept zorgt voor een uitstekende smaak!

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over kees? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen!

Hoe wordt kees gemaakt?

Het begint natuurlijk bij de koe. We gebruiken melk, maar halen de dierlijke vetten daar uit.

Daarna vervangen we dit door plantaardige vetten, vooral zonnebloemolie en raapzaadolie.

Vervolgens wordt kees vegetarisch gestremd en gaat maar kort het zoutbad in.

Daarna mag de kees rustig op smaak komen. Na enige tijd rijpen op houten planken is kees op zijn best.

Na zo’n 15 weken halen we onze jong belegen kees uit het pakhuis. Lekker romig en zacht van smaak.

De oude kees mag nog even blijven liggen. Na zo’n 40 weken heeft deze de volle rijpe smaak die je gewend bent en gaat de kees de wereld in.

De ronde hele kazen gaan naar kaasspeciaalzaken door heel Nederland. Lekker vers van het mes!

Een ander deel wordt versneden: mooie plakken voor op brood (of stiekem uit het vuistje).

De rest van de kees wordt geraspt. Lekker voor over je pasta, aardappelschotel of je andere smakelijke kookcreaties.

Dan gaat de kees naar de supermarkt, daar ligt het rustig op jou te wachten…

…en zo komt de kees na een lange reis bij jou thuis op je bord.

Dat smaakt goed. Dat is goed!

Hoe wordt kees gemaakt?

Het begint natuurlijk bij de koe. We gebruiken melk, maar halen de dierlijke vetten daar uit.

Daarna vervangen we dit door plantaardige vetten, vooral zonnebloemolie en raapzaadolie.

Vervolgens wordt kees vegetarisch gestremd en gaat maar kort het zoutbad in.

Daarna mag de kees rustig op smaak komen. Na enige tijd rijpen op houten planken is kees op zijn best.

Na zo’n 15 weken halen we onze jong belegen kees uit het pakhuis. Lekker romig en zacht van smaak.

De oude kees mag nog even blijven liggen. Na zo’n 40 weken heeft deze de volle rijpe smaak die je gewend bent en gaat de kees de wereld in.

De ronde hele kazen gaan naar kaasspeciaalzaken door heel Nederland. Lekker vers van het mes!

Een ander deel wordt versneden: mooie plakken voor op brood (of stiekem uit het vuistje).

De rest van de kees wordt geraspt. Voor over je pasta, aardappelschotel of je andere smakelijke kookcreaties.

Dan gaat de kees naar de supermarkt, daar ligt het rustig op jou te wachten…

…en zo komt de kees na een lange reis bij jou thuis op je bord.

Dat smaakt goed. Dat is goed!