22 december 2017

Top vijf leuke kerstfilms

Top vijf leuke kerstfilms

Plof na het kerstmaal lekker neer en buik uit bij een van deze heerlijke films. Ook letterlijk heerlijk trouwens: want al deze films hebben een culinair tintje. Kom je er door alle gezellige drukte tijdens de kerstdagen niet aan toe? Dan staan ze daarna natuurlijk ook garant voor een aangenaam tijdverdrijf!

The Hundred-Foot Journey


Via vele omzwervingen komt de Indiase familie Kadam in een klein dorpje in het zuiden van Frankrijk terecht. Hier openen ze een Indiaas restaurant pal tegenover een toprestaurant met een Michelin-ster. De eigenaresse doet er alles aan om de concurrentie dwars te zitten. Desondanks ontwikkelt een van de zonen zich tot een topkok, die Indiase en Franse smaken succesvol met elkaar combineert.
Deze film staat ook op Netflix

Julie & Julia


Misschien wel de humoristische culinaire film ooit… Julie besluit om 524 recepten in 365 dagen te koken uit hét kookboek over de Franse keuken van de beroemde Amerikaanse Julia Child. De blog die ze hierover schrijft krijgt al snel veel volgers. Dagen van vreugde en heftige emoties (bijvoorbeeld bij het koken van een kreeft) wisselen elkaar af. Ondertussen krijg je flashbacks over de totstandkoming van het kookboek van Julia, die als Amerikaanse in Parijs ging wonen en gegrepen werd door de cuisine Française. Beide verhalen zijn waargebeurd. Bon appétit!
Met onder andere Meryl Streep.

Chocolat


In een klein, ingeslapen dorpje opent een mooie, jonge Française een chocolaterie. Iedereen smelt voor haar, omdat ze voor elke inwoner de juiste chocolade weet te kiezen. De sfeer in het dorp wordt opener en vrijer en daar heeft de conservatieve burgemeester veel moeite mee. Hij ziet zijn macht verdwijnen en probeert alle vernieuwing de kop in te drukken. Zelf smelt de chocolademaakster ondertussen voor een knappe vreemdeling.
Met onder andere Juliette Binoche, Judie Dench en Johnny Depp.

Ratatouille


Dé film om met je kinderen te kijken. Een rat die een chefkok wil worden in Parijs. Het lijkt onmogelijk, maar toch kan hij aan de slag in een exquise restaurant. Weliswaar op het hoofd van een van de jonge koks (die niet kan koken), maar vanonder zijn koksmuts kookt hij dan toch ongezien de sterren van de hemel. Tot hij toch gesnapt wordt, met alle gevolgen van dien…

Jiro dreams of sushi


En last but not least een documentaire over de 85-jarige Jiro Ono, die wordt gezien als de grootste sushichef. Hij is eigenaar van een piepklein, maar immens populair sushi-restaurant in een metrostation in Tokyo. Het is het eerste restaurant in zijn soort dat drie Michelin-sterren heeft ontvangen. Deze documentaire volgt Jiro, niet alleen ongeëvenaard sushi-maker, maar ook een liefhebbende vader, die graag ziet dat zijn zoon in zijn voetsporen treedt. Maar kan zijn zoon op hetzelfde hoge niveau het restaurant voortzetten?

Ken je zelf nog een leuke film waar eten centraal staat? Laat het ons weten! Breiden we onze top vijf uit!