keescrackers

Keescrackers

Bereidingswijze

Meng alle pitten en zaden en maal eventueel fijn.
Voeg 150 ml water toe en laat het geheel even rusten. Zo kan het lijnzaad het water opnemen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg Kees, ei, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en meng alles goed door elkaar totdat het deeg aan elkaar blijft plakken.
Leg het deeg op een bakplaat en druk plat. Breng met een mesje alvast de vormen van de crackers aan.
Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen. Breek in stukken.

Ingrediënten

(8 stuks)
– 60 gram zonnebloempitten
– 60 gram pompoenpitten
– 100 gram gebroken lijnzaad
– 150 ml water
– 1 ei
– 1 tl Italiaanse kruiden
– ½ tl paprikapoeder
– 60 gram Kees (geraspt)
– 30 gram maanzaad

Voedingswaarden

Energie: 89 kcal
Eiwit: 4,3 g
Koolhydraten: 1,1 g
Vet totaal: 7,1 g
– waarvan verzadigd: 1,2 g
Zout: 0,08 g
Natrium: 30 mg

Vergelijkbare recepten: