keesfondue

Keesfondue

Bereidingswijze

Was en snij de groenten en verdeel ze over schaaltjes. Blancheer de broccoli zo’n twee minuten in kokend water en spoel ze daarna koud.
Pers een teentje knoflook en snipper de ui. Fruit dit samen in een scheutje olie. Giet al roerend de halve hoeveelheid van de wijn in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg al roerend Kees en de resterende wijn toe, tot de gewenste consistentie is bereikt.
Laat het geheel nog 2 minuten sudderen, het mag niet aan de kook komen. Voeg naar smaak nootmuskaat en peper toe. Giet de fondue in een voorverwarmde fonduepan en serveer direct.

Ingrediënten

(4 personen)
– 500 g Kees , geraspt
– 250 ml droge witte wijn
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 200 g broccoli
– 250 g champignons
– 400 g cherrytomaten
– 2 paprika’s
– 250 g druiven
– nootmuskaat en peper

Voedingswaarden

Energie: 670 kcal
Eiwit: 44 g
Koolhydraten: 19 g
– waarvan suikers: 16 g
Vet totaal: 40 g
– waarvan verzadigd: 12 g
Zout: 2.0 g
Natrium: 812 mg
Vezels: 5 g

Vergelijkbare recepten: