Avocado met ei en Kees

Avocado met ei en Kees

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de avocado langs de pit door de helft. Wip met het puntje van het mes de pit eruit. Maak met een eetlepel het holletje van de pit wat groter.
Leg de avocadohelften op een bakplaat met bakpapier. Tik een eitje open en giet het voorzichtig in het kuiltje.
Plaats de bakplaat 15 minuten in de oven. Strooi de laatste 2 minuten de Kees over de avocado en wacht nog 2 minuten tot de Kees gesmolten is voordat je de avocado uit de oven haalt.
Serveer met wat stukjes tomaat en fijngesneden bieslook.

Ingrediënten

(voor 2 personen)
– 1 avocado
– 2 eieren
– 40 gram geraspte Kees
– 2 plakjes tomaat
– paar sprietjes bieslook

Voedingswaarden

Energie: 330 kcal
Eiwit: 14 gr
Koolhydraten: 2 gr
Vet totaal: 28 gr
– waarvan verzadigd: 5 gr
Zout: 0,5 gr
Natrium: 205 mg
Kalium: 475 mg
Vezels: 4 gr

Vergelijkbare recepten: