Serveer suggestie courgette pizza

Courgette pizzaatjes met Kees

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgette. Snijd stevige plakken van ongeveer 1 centimeter van de courgette. Deze vormen de bodem van de pizzaatjes. Smeer vervolgens op elke plak een lepel tomatenpuree.

Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje of met een champignonborsteltje. Snijd de champignons in dunne plakjes. Beleg de pizzaatjes met de plakjes champignon en bestrooi de courgette pizza met Kees rasp. Om de pizzaatjes af te maken strooi je er nog wat Italiaanse kruiden overheen.

Bak de pizzaatjes ongeveer 5 á 10 minuten in de oven of tot de Kees gesmolten is. Deze pizzaatjes zijn heerlijk als gezonde lunch maar zijn ook heel leuk om te serveren tijdens een borrel of high tea. Ga creatief aan de slag en bedenk jouw eigen gezonde pizza smaak door te variëren met ingrediënten en smaken. Vergeet niet jouw creatie met ons te delen via Instagram door ons te taggen met: @keesmakersnl!

Tip:

Let op tijdens het kopen van tomatenpuree of er zout aan toegevoegd is of dat de puree uit 100% tomaat bestaat. Wanneer je op je zoutinname let kan je beter voor tomatenpuree kiezen waar geen zout aan toegevoegd is. Kees is 25% minder zout dan andere 48+ kazen van dezelfde leeftijd. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat onze recepten ook niet te veel zout bevatten. Wil je weten hoe je zoutarm kan eten? Klik dan hier.

Wist je dat:

Deze courgette pizzaatjes met Kees koolhydraat arm zijn en om deze reden goed passen in een keto dieet. Wil je meer te weten komen over het Keto dieet? Lees het hier!

Ingrediënten

(15 stuks)
– 1 courgette
– Blikje tomatenpuree
– 100 gram Kees rasp
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– Handje vol champignons

Voedingswaarden

Energie: 97
Eiwit: 6,5
Koolhydraten: 3,3
Vet totaal: 6,1
– waarvan verzadigd: 1,8
Zout: 0,5
Natrium: 202

Vergelijkbare recepten: