Zoete aardappel muffins met Kees

Zoete aardappel Muffins met Kees

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de zoete aardappelen in 20 minuten gaar en stamp ze tot een puree. Laat de puree afkoelen. Doe de cottage cheese in een kom samen met de eieren en klop dit tot een glad geheel. Snijd de lente uitjes en de chili peper in fijne stukjes.

Hierna voeg je de zoete aardappel puree, lente uitjes, chilipeper, 50 gram van de Kees en peper naar smaak toe. Meng in een andere kom de bloem en bakpoeder door elkaar. Voeg de twee mengsels samen. Giet het beslag in 12 muffin vormpjes. Bestrooi de muffins met de overgebleven Kees, zonnebloempitten, maanzaad en chilipeper stukjes.

Daarna kunnen de muffin vormpjes voor ongeveer 25 tot 35 minuten de oven in, of tot ze goudkleurig en gaar zijn. Check of de muffins gaar zijn door met een prikker in de muffin te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is de muffin gaar. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze opeet. Heerlijk als tussendoortje, lunch of bij een high tea, eetsmakelijk!

Ingrediënten

(voor 12 muffins)
– 600 gram zoete aardappel
– 45 gram cottage cheese
– 6 grote eieren
– 4 lente uitjes
– 1 kleine chili peper
– 100 gram Kees rasp
– 1 eetlepel maanzaad
– 250 gram bloem
– 1¼ theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels zonnebloempitten

Voedingswaarden

Energie: 164 calorieën
Eiwit: 7,5 gram
Koolhydraten: 20,1 gram
Vet totaal: 5,5 gram
– waarvan verzadigd: 1,5 gram
Zout: 0,42 gram
Natrium: 169 microgram

Vergelijkbare recepten: