Zelfgemaakte nachos met Kees

Bereidingswijze

Zelf nachos maken is niet alleen erg makkelijk en lekker. Huisgemaakte nachos bieden nog veel meer voordelen. Om te beginnen zijn ze veel minder vet dan hun zusjes uit de winkel. Bovendien kun je zelf je kruiden kiezen, dan bevat het ook veel minder zout. Maak het af met Kees en je hebt een fantastische snack!

Leg de maistortilla’s op elkaar en snij ze in driehoekjes. Net alsof je een taart snijdt! Doe ze voorzichtig in een bak en meng ze met de zonnebloemolie. Bestrooi ze met de Mexicaanse kruiden. Je kunt zo’n mix makkelijk zelf maken, en ook in de winkel heb je mixen zonder zout. Mix alles voorzichtig door elkaar, zodat de chipjes niet breken.

Leg de driehoekjes op een plaat met bakpapier. Zorg dat de chipjes niet op elkaar liggen. Misschien moet je ze in twee keer bakken of heb je nog een plaat nodig. Bak zo’n 8-10 minuten in een oven op 200 graden. Let op: hou ze goed in de gaten, dan kun je ze zelf uit de oven halen als ze het lekkerst zijn. ☺️ Laat ze kort afkoelen en doe je nachos in een kleine ovenschaal. Doe er gesneden tomaat, stukjes peper en lekker veel Kees over en smelt de Kees in de oven. Serveer met dotjes crème fraîche en verse guacamole!

Ingrediënten

(Voor een overschaaltje vol chips)
– 10 maistortillas
– 2 theelepels Mexicaanse kruiden (zonder zout)
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– Zakje Kees rasp
– Tomaten of cherrytomaatjes
– Jalapeño peper
– Crème fraîche of Guacamole voor het serveren

Voedingswaarden

Energie: 135 kcal / 2905 kj
Eiwit: 18 g
Koolhydraten: 117 g
– waarvan suikers: 3,5 g
Vet totaal: 18 g
– waarvan verzadigd: 1,5 g
Natrium: 129 mg
Vezels: 17,5 g
We hebben de guacamole en crème fraîche nog niet meegeteld in de voedingswaarden.

Vergelijkbare recepten: