Knakwortel met Kees

Bereidingswijze

Schrap de wortels schoon en kook ze in 8 minuutjes gaar (extra lekker: kook ze in groentebouillon).

Maak intussen de marinade door de sojasaus, wijnazijn, zonnebloemolie en het paprikapoeder met elkaar te mengen. Dep de wortels droog en leg ze in een bak met marinade. Laat minimaal 30 minuten marineren, en vergeet ze niet te draaien.

Grill de wortels in een grillpan of grillijzer en doe ze op een broodje met je lievelings-hotdogversiering en lekker veel Kees rasp. Onze favoriet: Kees, komkommer, augurk, mayonaise en jalepeño-peper.

Ingrediënten

(Voor 4 broodjes)
– 4 wortels of bospeen
– 4 (Hotdog) broodjes
– 50 gram Kees rasp
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel rode-wijnazijn
– 2 theelepels gerookt paprikapoeder
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– Hotdogversiering (ui, augurk, saus, komkommer)

Voedingswaarden

Energie: 200 kcal / 841 kj
Eiwit: 6 g
Koolhydraten: 26 g
– waarvan suikers: 4,4 g
Vet totaal: 7,6 g
– waarvan verzadigd: 1,3 g
Natrium: 1146 mg
Vezels: 19g
En natuurlijk de voedingswaarden van wat je op je broodje doet!

Vergelijkbare recepten: