Vijgentaartje met kees

Vijgentaartje met kees

Ingredienten:

(Voor 4 taartjes)
- 4 plakjes filodeeg
- 2 eieren
- 75ml crème fraîche
- 2-3 verse vijgen
- 100 gram kees
- honing

Voedingswaarden:

Energie: 700kcal
Eiwit: 26g
Koolhydraten: 50g
-waarvan suikers: 31g
Vet totaal: 56g
-waarvan verzadigd: 20g
Zout: 1g

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet vier metalen taartvormpjes in en bekleed deze met de plakjes deeg. Vouw de uitstekende randjes terug naar binnen, prik er her en der met een vork wat gaatjes in en druk alles goed aan.
3. Snijd de vijgen in dunne plakjes en verdeel deze over de bodem van de taartjes.
4. Klop de eieren samen met de crème fraiche, voeg wat peper en zout toe en verdeel het geheel over de bodem van vijgen.
5. Verbrokkel (of rasp) de kees en vul hier de rest van de vormpjes mee.
6. Besprenkel de taartjes met wat honing.
7. Laat de taartjes 15 tot 20 minuten in het midden van de oven bakken totdat ze gaar en goudbruin zijn.
8. Na het bakken kun je ze nog versieren met extra partjes vijg.

Eet smakelijk!