Hartige poffertjes met kees

Bereidingswijze

Dat poffertjes een heerlijke zoete lekkernij zijn, weten we allemaal. Maar wist je dat hartige poffers minstens net zo fijn zijn? Met kees en een beetje kruiden maak je in een handomdraai een bord heerlijke poffers!

Doe de bloem, eieren, melk en het bakpoeder in een kom. Meng het goed tot het een glad geheel is. Lekker kloppen om de klontjes er uit te krijgen! Voeg hierna een beetje tijm en de geraspte kees toe. Zet de poffertjespan op hoog vuur.

Met een klontje boter op een vork kun je de rondjes in de pan insmeren. Giet daarna vlug de holletjes vol met beslag. Vul ze niet verder dan 2/3, want de poffers komen nog omhoog. Laat ze kort bakken tot je ze zonder moeite los kunt wippen met een vork. Plakken ze nog? Dan moeten ze nog even. Draai de poffertjes om en bak ze kort gaar. Let op: ze hoeven echt niet lang te bakken om gaar te worden. Meestal is een minuutje of 2-3 genoeg als je pan goed heet is.

Het lekkerste is om de poffertjes meteen te serveren. Je kunt ze ook even bewaren op een bord met een laagje aluminiumfolie er op.

Serveer de poffertjes met fijngesneden rode ui, gehakte bieslook en een klein dotje halvanaise erbij.

Ingredi├źnten

(Voor 4 porties)
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 300 milliliter melk
– 3 eieren
– 50 gram kees geraspt
– tijm
– garnering: bieslook, rode ui, halvanaise

Voedingswaarden

Energie: 202 Kcal / 846 kj
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 26 g
– waarvan suikers: 2,5 g
Vet totaal: 5,5 g
– waarvan verzadigd: 1,8 g
Natrium: 116 mg
Vezels: 1,5 g

Vergelijkbare recepten: