Popcorn met kaassmaak

Bereidingswijze

Popcorn is misschien wel de leukste snack om zelf thuis te maken. De vrolijke maiskorrels die open springen onder het deksel: alleen het geluid maakt je al blij. Om van de zoete geur nog te zwijgen. De eeuwige discussie is natuurlijk of popcorn zout of zoet moet zijn. Wij branden onze vingers daar niet aan, maar doen wel een eigen suggestie: popcorn met kaassmaak. Met onze Kees is deze extra lekker!

Gebruik een pan met een dikke bodem én een passend deksel. Anders kun je de popcorn straks van de grond rapen. Let op dat je pan ook niet heel laag is: dan passen de gepopte maiskorrels er straks niet in.

Verhit een scheutje olie in de pan onder hoog vuur. Als de olie goed heet is, draai je het vuur iets lager. Bedek de bodem met één laagje maiskorrels. Doe het deksel op de pan en wacht tot je de popcorn hoort springen. Blijf tussendoor zo nu en dan schudden met de pan, zo komen alles korrels goed op de bodem en branden ze niet aan. Probeer niet stiekem te loeren: voor je het weet heb je popcorn in je oog. Wanneer het zo’n minuutje stil is, kan het vuur uit.

Strooi de popcorn meteen over een bakplaat en strooi de Kees rasp er overheen. Zet heel kort onder de grill in de oven, tot de Kees is gesmolten. Wil je extra smaak? Dan kun je bijvoorbeeld ook (verse) Italiaanse kruiden of tuinkruiden toevoegen.

Haal de popcorn uit de oven en doe het in een bakje. Pas op dat je je mond niet brandt en geniet er van!

Ingrediënten

(Voor een flinke bak popcorn om te delen met 4-6 personen)
– Popcornmais (ongeveer 80-100g)
– Zonnebloemolie
– Kees rasp

Voedingswaarden

Energie: 627kcal / 9266kj
Eiwit: 17g
Koolhydraten: 33g
– waarvan suikers: 0
Vet totaal: 14g
– waarvan verzadigd: 3,8g
Natrium: 230mg
Vezels: 2,3g

Vergelijkbare recepten: