Frisse aardbeiensalade met kees

Bereidingswijze

Een heerlijke zonnige salade die je zo in elkaar hebt gezet. De combinatie kees en aardbeien is voor veel mensen erg verrassend, dus het is een leuke salade om mee te nemen naar een zomers feestje.

Doe de sla in een kom. Meng voor de dressing 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels aardbeienjam. Druppel dit over de sla en hussel alles door elkaar.

Schaaf mooie krullen van het stuk kees. Heb je plakken, dan kun je deze in mooie repen snijden. Maak de aardbeien schoon en snij ze door de helft. Voeg de aardbeien en repen kees toe.Schud alles nog even kort door zodat het mooi gemengd is.

Maak de salade af door tuinkers en zonnebloempitten over de salade te strooien, en voilá!

 

Ingrediënten

(Bijgerecht voor 4 personen)
– Gemengde sla (250g)
– Bakje rijpe aardbeien
– Kees jong belegen of kees oud
– 1 el olijfolie
– 1 el rodewijnazijn
– 2 el aardbeienjam
– Handje zonnebloempitten
– Handje tuinkers

Voedingswaarden

Energie: 123 kcal / 518Kj
Eiwit: 6g
Koolhydraten: 8g
– waarvan suikers: 6g
Vet totaal: 7g
– waarvan verzadigd: 1,5g
Natrium: 80mg
Vezels: 1,3g

Vergelijkbare recepten: