Makkelijke Keesburger

Bereidingswijze

Er zijn wel honderd manieren om zelf vegetarische burgers te maken. Dit is misschien wel de allermakkelijkste: met slechts een paar ingrediënten zet jij een heerlijke vegetarische burger op tafel!

Verkruimel het brood of de beschuiten in de keukenmachine (met de hand kan ook, dat is alleen wat meer werk). Meng de helft van het broodkruim met één ei, alle Kees, de zuivelspread en een beetje peper: het mag een beetje plakkerig zijn, maar wel stevig. Maak er twee mooie ronde burgers van.

Klopt het andere ei los in een plat bakje of een bord. Zet ook een bord met broodkruim klaar. Haal achtereenvolgens de burger door het ei en door het brood.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie en zorg dat hij goed heet is. Leg de burgers er in, zet het vuur middelhoog en bak ze in zo’n 5 minuten goudbruin aan beide kanten.

Serveer de burgers op een broodje met tomaat, sla, komkommer een augurkje en bijvoorbeeld een lekker mosterdsausje.

Dit gerecht is erg lekker met geroosterde worteltjes en pastinaak, of gewoon een simpele aardappelsalade.

Ingrediënten

(Voor 2 flinke burgers)
– 1 zakje Kees rasp
– 100g zuivelspread (bijvoorbeeld met bieslook)
– 2 grote eieren
– 3 sneetjes oud brood (of 4 beschuiten)
– 2 grote volkorenbollen
– Beleg voor je burger (tomaat, komkommer, augurk, sausje)

Voedingswaarden

Energie: 269kcal / 1127kj
Eiwit: 15g
Koolhydraten: 19g
– waarvan suikers: 2,5g
Vet totaal: 13,8g
– waarvan verzadigd: 4,8g
Natrium: 744mg
Vezels: 2,34g

Vergelijkbare recepten: