Plaattaart van filodeeg met Kees

Bereidingswijze

 

Dit recept is speciaal voor Keesmakers gemaakt door Melanie van Chefs Notebook. Dit recept en ander lekkers kun je op haar website vinden!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de filodeegvellen ontdooien. Beleg ondertussen de bakplaat met bakpapier. Snijd ondertussen de puntpaprika, rode ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukken. Rasp Kees met de fijne rasp of snij het in kleine blokjes.

Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar, laat ze een klein beetje overlappen. Smeer de filodeeg in met een beetje olijfolie. Leg hier een nieuw laagje met vellen filodeeg overheen en bestrijk ook deze met wat olie. Leg de laatste 2 vellen erop.

Smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraîche op de bovenste filodeegvellen.

Verdeel de puntpaprika, rode ui, zongedroogde tomaat, (vegetarische) hamblokjes en de geraspte Kees over de plaattaart. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Schuif de plaattaart gedurende 15-20 minuten in de oven en bak hem tot het deeg mooi kleurt en de Kees is gesmolten.

Snijd ondertussen de verse basilicumblaadjes in kleine stukjes. Als de plaattaart afgebakken is, kun je deze erover verdelen: eet smakelijk!

Ingrediënten

(2 porties (avondeten) of 16 kleine hapjes (snack))
– 6 filodeegvellen
– 1 eetlepel olijfolie
– 4 eetlepels crème fraîche
– 60 gram rode puntpaprika
– 30 gram rode ui
– 60 gram zongedroogde tomaat
– 60 gram (vegetarische) hamblokjes
– 60 gram Kees
– Verse basilicum

Voedingswaarden

Energie: 256kcal / 1071kJ
Eiwit: 11,8 gram
Koolhydraten: 23,9 gram
– waarvan suikers: 8,6 gram
Vet totaal: 12 gram
– waarvan verzadigd: 5,4 gram
Natrium: 156mg
Vezels: 5,4 gram

Vergelijkbare recepten: