Italiaanse rijstsalade met Kees

Bereidingswijze

Een fantastische salade die het werkelijk overal goed bij doet. Als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht bij een barbecue bijvoorbeeld. Het geheim zit hem voornamelijk in de bruine rijst en Italiaanse kruiden. Wil je de salade extra lekker maken, gebruik dan gemarineerde blokjes Kees of kaas. Dat geeft het net wat extra power.

Gemarineerde Kees in een pot
Een potje met gemarineerde Kees. Enorm makkelijk en oh zo lekker!

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Let op dat je niet teveel water gebruikt: er moet een mooie droge korrel ontstaan. Maak een stukje gember schoon, snij het in plakjes en doe deze bij in het water voor de rijst.

Als de rijst gaar is, spoel deze dan direct af met koud water. Dat stopt het garen en houdt de korrel lekker stevig. Laat de rijst kort drogen. Hak de kruiden heel fijn en roer deze door de rijst. Doe daarna de helft van de tomaat, komkommer, paprika, olijven en Kees door de rijst en meng alles goed. Doe het in een mooie presenteerschaal of saladekom. De andere helft van de ingrediënten kun je over de rijst heen strooien. Dan ziet het er lekker feestelijk en kleurig uit.

Sprenkel om het af te maken wat olijfolie er overheen en je bent klaar om te genieten!

 

Ingrediënten

(Voor 4 personen)
– 300g bruine rijst
– 100g Kees, in blokjes
– 150g kerstomaten in partjes
– Komkommer, in blokjes
– Rode paprika, in blokjes
– Gemengde olijven
– Verse italiaanse kruiden (tijm, salie, rozemarijn)
– Stukje gember (3-4cm)
– Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie: 102kcal / 430kj
Eiwit: 4,3g
Koolhydraten: 9,6g
– waarvan suikers: 1,4g
Vet totaal: 5g
– waarvan verzadigd: 1,2g
Natrium: 263mg
Vezels: 1,4

Vergelijkbare recepten: