Borrelbrood met kees

Bereidingswijze

Wil je een originele snack voor bij de borrel? Maak eens een heerlijk borrelbrood. Wie wordt er niet blij van die heerlijk lange slierten kees die je uit het broodje trekt? Het is misschien niet ons meest gezonde recept, maar wel erg lekker!

Snij het sjalotje en de knoflook fijn en bak deze kort glazig. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten op laag vuur. Voeg hierna de fijngehakte tuinkruiden toe en roer alles goed door elkaar.

Snij het brood van boven voorzichtig in tot je bijna bij de onderkant bent. Maak zo een patroon met vierkantjes. Tip: met een paar lange satéstokjes in het brood zorg je dat je niet per ongeluk tot de bodem snijdt.

Schep met een diepe lepel de botersaus tussen de sneden. Stop daarna een stukje kees in de gleufjes.

Pak het brood in in aluminiumfolie en zet het zo’n 15 minuten in een over van 180 graden. Serveer warm en genieten maar!

Ingrediënten

(Voor 1 brood)
– 1 verpakking kees plakken
– 100gr boter
– Verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, rozemarijn, tijm)
– Knoflookteentje
– 1 sjalotjes (een kleine ui kan ook)

Voedingswaarden

Energie: 283kcal/1186kj
Eiwit: 13g
Koolhydraten: 18g
– waarvan suikers: 0,2g
Vet totaal: 16g
– waarvan verzadigd: 2,3g
Natrium: 321mg
Vezels: 2g

Vergelijkbare recepten: