Macaroni met venkel en kees

Ingredienten:

(4 personen)
- 350 g volkoren macaroni
- 1 ui
- 1 venkel
- 2 courgettes
- 100 g achterham (dikke plakken)
- 100 g rauwe ham
- 100 g kees, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel Provençaalse kruiden

Voedingswaarden:

Energie: 573 kcal
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 67 g
-waarvan suikers: 14 g
Vet totaal: 17 g
-waarvan verzadigd: 4 g
Zout: 2.6 g
Natrium: 1046 mg
Vezels: 12 g

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Kook de macaroni. Snipper de ui en snij de courgettes in blokjes en de venkel in reepjes. Fruit de ui aan in de olie. Voeg vervolgens de
rest van de groenten, kruiden en ketchup toe. Laat de groente in 10 minuten gaar stoven.
Snij de ham in blokjes en meng deze samen met de macaroni door de groenten. Maak op smaak met peper en zout en roer als laatste de geraspte kees door de macaroni.

Tip: Je kunt het gerecht minder zout maken, door de rauwe ham te vervangen door achterham of gegrilde ham.