Macaroni met spinazie en kees

Ingredienten:

(4 personen)
- broodkruimels
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 450 g bevroren spinazie
- 400 ml magere melk
- 3 eetlepels bakmeel
- geraspte nootmuskaat
- 250 g macaroni (volkoren)
- 200 g geraspte kees

Voedingswaarden:

Energie: 624 kcal
Eiwit: 59 g
Koolhydraten: 47 g
-waarvan suikers: 7 g
Vet totaal: 20 g
-waarvan verzadigd: 6 g
Zout: 1.2 g
Natrium: 462 mg
Vezels: 12 g

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vermeng de broodkruimels met het paprikapoeder en de olijfolie. Ontdooi de spinazie op een matig vuur. Verhit 350 ml melk. Vermeng intussen de koude melk met het bakmeel tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg deze toe aan de verhitte melk onder constant roeren, totdat een smeuïge saus ontstaat. Haal de saus van het vuur en voeg steeds beetje bij beetje de kees toe totdat deze gesmolten is. Voeg vervolgens peper en nootmuskaat toe.
Kook de pasta vier minuten, zodat deze nog net hard is. Doe de helft van de pasta in een ingevette ovenschaal en doe er een laag spinazie overheen.
Bedek de spinazie met de overgebleven pasta, en bedek het geheel met de broodkruimels.
Bak het gerecht gedurende 20-30 minuten af in de oven.