Pasta carbonara met kees

Ingredienten:

(4 personen)
- 350 g volkoren spaghetti
- 100 g kees geraspt
- 400 g doperwten (diepvries)
- 250 g champignons
- 250 g magere spekreepjes
- 125 ml light room van bijv. Alpro
- 2 eieren
- tijm

Voedingswaarden:

Energie: 768 kcal
Eiwit: 41 g
Koolhydraten: 82 g
-waarvan suikers: 6 g
Vet totaal: 27 g
-waarvan verzadigd: 10 g
Zout: 2.5 g
Natrium: 980 mg
Vezels: 17 g

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti. Bak de spekjes in een koekenpan of wok, zonder boter of olie toe te voegen. Borstel ondertussen de champignons
schoon en snijd ze in partjes. Voeg de champignons en de doperwten toe zodra de spekjes een mooie donkere kleur hebben.
Wanneer alles warm is en de spaghetti gaar, kan alles goed door elkaar gemengd worden.
Klop in een kom de eieren los en voeg de room toe. Haal de pan van het vuur en roer het eiermengsel door de pasta samen met geraspte kees. Maak het geheel op smaak met peper, tijm en weinig zout.
Serveer de pasta met een lekkere frisse tomatensalade.