Gemarineerde Kees in een pot

Gemarineerde Kees

Bereidingswijze

Zelf kaas marineren is niet alleen makkelijk, maar ook heel erg lekker. Met een paar simpele ingrediënten kun je kaas nét wat extra’s geven. Heerlijk voor de borrel of voor in recepten waar je blokjes kaas gebruikt. Bovendien ziet zo’n potje met kaas en kruiden er ook nog eens fantastisch uit.

Zorg dat de (weck)pot goed schoon is. Snij de rode peper in stukjes (nu niet meer aan je oog zitten). Doe de rode peper met de verse kruiden, blokjes Kees en olijven in de pot. Giet dit vol met olijfolie tot de pot aan de rand vol staat. Hup het deksel er op, en wachten maar. Zo simpel kan het zijn.

Twee dagen later is de Kees fantastisch van smaak. Haal het voorzichtig uit de pot, laat kort uitlekken (of niet) en proef de hartige smaak!

Ingrediënten

(Eén potje gemarineerde Kees)
– 150 gram Kees (in blokjes)
– Een (weck)pot
– 1 rode peper
– Olijven (bijvoorbeeld kalamata olijven)
– Extra vierge olijfolie (van goede kwaliteit)
– Verse italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum en salie)

Voedingswaarden

Energie: 403kcal / 1693kj
Eiwit: 29g
Koolhydraten: 0g
– waarvan suikers: 0g
Vet totaal: 38g
– waarvan verzadigd: 10,5g
Zout: 1,5g

Vergelijkbare recepten: