Beenham ovenschotel

Beenham ovenschotel

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar. Spoel de zuurkool af en kook in 10 minuten gaar. Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem erdoor. Laat 1 minuut garen en schenk al roerende de bouillon erbij tot een egale, dikke saus ontstaat. Roer als laatste de melk erdoor. Zorg dat de saus geen klontjes krijgt.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Stamp de aardappels met de zuurkool fijn en voeg de bechamelsaus toe, tot de stamppot lekker smeuïg is. Schep de rozijnen erdoor en breng op smaak met nootmuskaat en peper.
Leg op elke plak ham een flinke lepel stamppot en rol de ham op. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en schenk de rest van de bechamelsaus eroverheen.
Strooi de geraspte Kees erover en zet 10 tot 15 minuten in de oven. Het gerecht is klaar als de Kees goudbruin is.

Ingrediënten

(4 personen)
– 200 g beenham, in plakken
– 500 g (wijn)zuurkool
– 1 kg aardappels, geschild en in vieren gedeeld
– 25 g boter
– 25 g bloem
– 125 ml natriumarme kippenbouillon
– 125 ml melk
– 100 g rozijnen
– 100 g geraspte extra gerijpte Kees
– nootmuskaat

Voedingswaarden

Energie: 548 kcal
Eiwit: 26 g
Koolhydraten: 30 g
– waarvan suikers: 23 g
Vet totaal: 13 g
– waarvan verzadigd: 5 g
Zout: 4.1 g
Natrium: 1621 mg
Vezels: 10 g

Vergelijkbare recepten: