Gevulde paprika met kees

Ingredienten:

(4 personen)
- 3 paprika’s
- ½ aubergine
- 1 tomaat
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 100 g geraspte kees

Voedingswaarden:

Energie: 167 kcal
Eiwit: 9 g
Koolhydraten: 7 g
-waarvan suikers: 6 g
Vet totaal: 10 g
-waarvan verzadigd: 3 g
Zout: 0.4 g
Natrium: 173 mg
Vezels: 4 g

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Snij de paprika’s in tweeën en haal de pitjes eruit. Snij het sjalotje fijn en de aubergine en tomaat in blokjes. Gebruik bij de tomaat alleen het vruchtvlees.
Verhit in een pan de olie, fruit hierin het sjalotje aan en pers de knoflook erbij. Voeg de aubergine toe en bak het zo’n 5 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie, tomaat en kees toe. Schep het mengel in de paprika’s en pak ze in met aluminiumfolie. Leg de paprika’s zo’n 20 minuten op de BBQ.

Tip: dit gerecht kan ook in de oven gemaakt worden, hierbij hoeven de paprika’s niet in aluminiumfolie verpakt te worden.