Groentelasagne met noten

Ingredienten:

(4 personen)
- 3 aubergines
- 300 gram kipfilet (in blokjes)
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 appel
- 2 el rozijnen
- 450 gram spinazie
- 100 gram gemengde noten (ongezouten)
- 100 gram kees geraspt

Voedingswaarden:

Energie: 478 kcal
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 24 g
Vet totaal: 25 g
-waarvan verzadigd: 4 g
Zout: 1,2 g
Natrium: 492 mg
Vezels: 11g

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de spinazie in een pan en druk hierna goed het vocht eruit.
Hak de noten grof.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de kipfiletblokjes gaar.
Snijd de ui, paprika en appel in kleine stukjes en bak enkele minuten mee in de pan.
Voeg de noten, ui, paprika, appel, rozijnen en kipfiletblokjes bij de spinazie en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 0,5 cm dikte. Bak de aubergines 2-3 minuten in een pan.
Maak nu de lasagne door laag om laag het spinazie-notenmengsel en de aubergine bladen in een ovenschaal te leggen.
Strooi de geraspte kees erover en bak circa 45 minuten in het midden van de oven.