Courghetti met kees

Ingredienten:

(voor 2 personen)
- 2 courgettes
- 250 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook, grof gesneden
- 200 gram champignons
- 3 el pesto
- 1 el crème fraîche light
- 1 el pijnboompitten
- 40 gram geraspte kees
- ½ tl zwarte peper

Voedingswaarden:

Energie: 587 kcal
Eiwit: 47 g
Koolhydraten: 15 g
Vet totaal: 36,5 g
-waarvan verzadigd: 7,5 g
Zout: 1,2 g
Natrium: 480 mg

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Snijd de uiteinden van de courgette af. Snijd met een julienne snijder of spirelli de courgette met schil in lange slierten. Probeer het zachte binnenste gedeelte te vermijden, aangezien dit te zacht is om spaghetti van te maken.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Snijd de kipfilet ondertussen in blokjes en de champignons in plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip samen met de knoflook en peper. Voeg de champignons toe als de kip bijna gaar is. Bak deze mee tot ze gaar zijn.
Voeg de pesto en crème fraîche bij de kip toe en meng dit goed door elkaar. Laag dit 3-5 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Wok de courghettislierten 2-3 in een beetje olie tot het warm is.
Verdeel de courghetti over 2 borden, schep daarop het kip-pesto mengsel. Strooi daarover de pijnboompitten en geraspte kees.
(Bereidingstijd: 40 minuten).