Zeewierpasta pesto

Zeewierpasta pesto

Bereidingswijze

Een bijzondere pasta, vol vezels, vitaminen en mineralen. En het mooie is, je hebt maar 100 gram nodig,
want het neemt nog veel vocht op tijdens het koken. De pasta bevat al wel vrij veel zout, dus voeg zelf niet al te veel zout meer toe!

Week de zeewierpasta 20 min in lauwwarm water (zie voor kookinstructies dit filmpje).
Spoel de pasta af in een vergiet en stop het in ruim kokend water, laat 20 min. koken.
Roerbak ondertussen de cherrytomaatjes in olijfolie totdat ze zacht zijn.
Spoel de gekookte zeewierpasta af en roer de pesto erdoor.
Verdeel de pasta over vier (voorverwarmde) borden en schep de cherrytomaatjes erop.
Breng eventueel op smaak met peper en zout, en voeg nog wat geraspte kees toe.

Extra: lekker met een stukje gegrilde vis of kip.

Fotografie: Jan Wischnewski voor Seamore

Ingrediënten

(4 personen)
– 100 g I sea pasta (zeewierpasta)
– 250 g cherry tomaatjes
– 25 ml olijfolie
– 60 g pesto* (ongeveer 4 eetlepels)
* zie hier voor recept met kees

Voedingswaarden

Energie: 252 kcal
Eiwit: 5 gr
Koolhydraten: 11 gr
– waarvan suikers: 3 gr
Vet totaal: 14 gr
– waarvan verzadigd: 3 gr
Zout: 2,3 g
Natrium: 935 mg
Kalium: 1731 gr
Vezels: 9 gr

Vergelijkbare recepten: