Klassieke pesto met Kees

Klassieke pesto met Kees

Bereidingswijze

Doe de basilicum, pijnboompitten, geraspte Kees extra gerijpt en een teentje knoflook in een hoge kom en maal fijn met een staafmixer (of doe dit in de keukenmachine) tot alles is vermalen tot een groene massa.
Voeg de olijfolie toe en mix verder.
Is de pesto nog te dik? Voeg dan eventueel nog wat meer olijfolie toe.
Proef de pesto en voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.

Ingrediënten

(voor 1 potje)
– 30 g pijnboompitten, licht geroosterd
– 30 g basilicum
– 1 teentje knoflook
– 25 ml olijfolie
– 25 g Kees extra gerijpt, geraspt
– peper en (grof zee)zout naar smaak

Voedingswaarden

Energie: 532 kcal
Eiwit: 16 gr
Koolhydraten: 7 gr
– waarvan suikers: 2 gr
Vet totaal: 48 gr
– waarvan verzadigd: 8 gr
Natrium: 174 mg
Kalium: 306 mg
Vezels: 1,5 gr

Vergelijkbare recepten: