keessoep

Keessoep

Bereidingswijze

In de pan de boter laten smelten, bloem toevoegen en circa 1 minuut laten bakken. Wijn toevoegen en al roerend verhitten tot een gladde saus. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Halve liter water toevoegen en soep aan de kook brengen.
Al roerende Kees in de soep laten smelten. Roomvervanger erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Soep serveren met ringetjes bosui. Lekker met volkoren stokbrood.

Ingrediënten

(4 personen)
– 150 g Kees geraspt
– 20 g halfvolle boter
– 125 g bloem
– 250 ml droge witte wijn
– 1,5 groentebouillontablet
– 125 ml room light (bv van Alpro)
– 2 bosuitjes of bieslook, gesneden
– nootmuskaat
– peper en zout

Voedingswaarden

Energie: 364 kcal
Eiwit: 17 g
Koolhydraten: 6 g
– waarvan suikers: 2 g
Vet totaal: 17 g
– waarvan verzadigd: 7 g
Zout: 2 g
Natrium: 815 mg
Vezels: 1 g

Vergelijkbare recepten: