Gevulde champignons met kees

Ingredienten:

(4 personen)
- 500 g grote verse champignons
- 1 gesnipperd uitje
- 1 kopje broodkruimels
- 200 g geraspte kees
- 50 g gemalen walnoten
- verse fijngesneden peterselie
- olijfolie

Voedingswaarden:

Energie: 323 kcal
Eiwit: 39 g
Koolhydraten: 4 g
-waarvan suikers: 2 g
Vet totaal: 24 g
-waarvan verzadigd: 6 g
Zout: 1 g
Natrium: 353 mg
Vezels: 3 g

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de champignons schoon en droog ze af met wat keukenpapier. Ontdoe ze van hun steeltje en hol het kapje iets uit. Smeer wat olijfolie op een vuurvaste schaal en leg de champignons erop. Bak de steeltjes en uitjes gedurende twee minuten in een braadpannetje. Voeg vervolgens de broodkruimels, kees, walnoten, peterselie en wat peper toe.
Vul de champignons met het mengsel, en bak ze vervolgens gedurende 20 minuten in de oven.
Serveer de champignons terwijl ze nog warm zijn.