Aardappel-courgetteschotel

Aardappel-courgetteschotel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C (elektrisch).
Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Maak kleine blokjes van de courgette.
Meng de kookroom met de helft van de Kees, ui, courgette en knoflook en breng op smaak met peper.
Vet de ovenschaal in met olie.
Giet de aardappelen af en schep ze in de ovenschaal om met het room-keesmengsel. Strooi de rest van de Kees erover en schuif de schaal in de oven. Bak het gerecht ca. 30 – 35 min. Serveer direct.

Tip: lekker met pijnboompitjes.

Ingrediënten

(voor 4 personen)
– 800 g aardappelen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 250 ml kookroom light
– 150 g geraspte Kees
– 2 courgettes
– 1 el olijfolie

Voedingswaarden

Energie: 454 kcal
Eiwit: 20 gr
Koolhydraten: 45 gr
Vet totaal: 20 gr
– waarvan verzadigd: 7 gr
Zout: 0,7 gr
Natrium: 285 mg
Kalium: 1325 mg
Vezels: 6 gr

Vergelijkbare recepten: