2 december 2019

10 Bijzondere dips voor je fondue

10 Bijzondere dips voor je fondue

De kaarsjes aan, een achtergrond muziekje op en de fondue op tafel… Wij zijn er dol op! Niet alleen hebben wij daarom een geweldig recept om die Keesfondue zo snel mogelijk op tafel te krijgen; ook hebben we een aantal leuke, bijzondere dips voor die fondue voor je verzameld. Dus zet die Keesfondue klaar, kies je favoriete dips en genieten maar!

  1. Creatief met brood

Voor velen is dat knapperige stukje brood al meer dan genoeg om van die fondue te kunnen genieten; maar er is natuurlijk nog veel meer lekkers te ontdekken… Hol bijvoorbeeld eens een hard bolletje uit en giet daar de gesmolten kaas lekker in, of snijd eens een lekkere cranberry bol in stukjes en dip die eens in die Keesfondue… Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

  1. Verse zuidvruchten

Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde soorten fruit ongelooflijk lekker zijn in combinatie met wat gesmolten Kees? Zo smelten de smaak van zuidvruchten zoals druiven, dadels en vijgen perfect samen met wat hartige Kees. Wil je iets bijzonders op tafel zetten? Serveer dan eens wat schijfjes cactusfruit om in de Keesfondue te dippen. Hartstikke lekker en super bijzonder!

  1. Huisgemaakte gevulde kipspiesjes

Maak bijvoorbeeld je eigen kipspiesjes (of koop ze gewoon lekker kant-en-klaar in de supermarkt) maken en deze combineren met wat verse groenten. Bak een aantal stukken gevulde kipfilet, snijd deze in hapklare stukjes en spies ze aan een grote satéprikker. Voor de variatie zou je de kip af kunnen wisselen met wat verse ui, en verschillende kleuren paprika. Heerlijk!

  1. Chocolade met rode peper

Wat zeg je me nu? Chocolade?! Jazeker! Het zou jaren geleden de nieuwste trend in de supermarkten zijn: chocolade-kaas. Hoewel we ze nog niet in de schappen zien liggen, durven we wel vol vertrouwen te zeggen dat chocolade en kaas ontzettend goed samengaan. Zeker een pure chocolade doet het erg goed in combinatie met een lekkere hoeveelheid gesmolten Kees. Wil je een echte uitdaging? Dip dan eens een stukje chocolade met rode peper in de gesmolten kaas!

  1. Huisgemaakte gehaktballetjes

Je zult een prikkertje nodig hebben om deze handgedraaide ballen in je fondue te kunnen dippen, maar ze zijn wel ongelooflijk lekker in combinatie met een oude Kees! Wil je de gehaktballetjes extra zacht en smaakvol hebben? Voeg dan wat extra melk en eieren aan je recept toe. Je kunt de gehaktballetjes zelfs nog vullen met wat fijngesneden knoflook en ui om nóg meer smaak op je bord te krijgen.

  1. Aardappeltjes met rozemarijn

Je zou het misschien niet denken, maar aardappeltjes gedipt in die heerlijke gesmolten Kees zijn werkelijk waar verrukkelijk! Snijd de aardappelen in partjes (laat de schil lekker zitten!) en besprenkel ze met wat olie, zout en rozemarijn. Stop ze voor een 20 minuutjes in een voorverwarmde oven totdat ze lekker knapperig zijn. Satéprikker eraan, en dippen maar!

  1. Rauwe groenten

Hoewel gekookte groenten helemaal lekker zijn, kunnen ook juist de rauwe groenten voor werkelijke smaakexplosies zorgen in combinatie met een lekkere Keesfondue. Knapperige groenten en warme, gesmolten kaas. A match made in heaven! Denk bijvoorbeeld aan paksoi, pompoen, pastinaak, peentjes, rauwe paprika of zelfs broccoli. Eigenlijk is iedere groente die je in die overheerlijke Kees dipt wel erg lekker.

Extra tip: voeg eens wat extra smaak aan je Keesfondue toe door de pan van te voren in te smeren met wat verse knoflook bijvoorbeeld.

  1. Gegrilde courgette of aubergine

Heb je toch liever een warme gezonde bite? Snijd dan een courgette of aubergine in schijfjes (of een andere uitdagende vorm) en leg deze even onder de gril (heb je geen gril, dan kan het ook gewoon in de oven). De courgette (of aubergine natuurlijk) wordt op deze manier lekker zacht en knapperig, en smelt haast op je tong in combinatie met de gesmolten Kees. Wil je een volledige maaltijd op tafel toveren? Maak dan een aantal lekker, knapperige broodjes gegrilde groenten met hoemoes en Kees en dip deze in de gesmolten Kees!

  1. Gebakken gamba’s

Ben je geen fervente vleeseter en heb je liever wat lekkere vis op je bord? Dan kunnen we je bij deze vol vertrouwen mededelen dat de gebakken gamba’s (het liefste gebakken in veel knoflook en oregano natuurlijk) nóg lekkerder worden wanneer je ze een keertje in je Keesfondue hebt gedipt. Prik er eventueel nog een lekker olijfje bij!

  1. Vegetarische groenteballetjes

Wil je een lekker vegetarisch avondje organiseren en komt er geen vlees op het menu? Maak dan lekker wat huisgemaakte groenteballetjes. Voeg vooral veel ui en knoflook toe om een lekker volle smaak te creëren die geweldig goed samen gaat met die gesmolten Kees in de fondue.

Hebben jullie nog geweldige dip-tips voor de Keesfondue? Deel ze met ons!!