Pastasalade met tonijn en Kees

Pastasalade met tonijn en Kees

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Spoel de pasta na het koken af met koud water.
Snij intussen de komkommer, tomaten, olijven en gedroogde tomaten in stukjes. Hak de lente-ui en de basilicum fijn.
Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise en citroen met elkaar. Giet de blikjes tonijn af en was de rucola.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng de dressing er doorheen. Voeg naar smaak wat peper en weinig zout toe.

Ingrediënten

(4 personen)
– 100 g Kees (blokjes of rasp)
– 250 g volkoren pasta
– 200 g tonijn (op water)
– 1 komkommer
– 250 g cherry tomaten
– 75 g rucola
– 3 stengels lente-ui
– 1 handje basilicum
– 10 olijven
– 50 g gedroogde tomaten
– 2 eetlepels magere yoghurt – 1 eetlepel light mayonaise – 5 g citroensap

Voedingswaarden

Energie: 473 kcal
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 46 g
– waarvan suikers: 11 g
Vet totaal: 13 g
– waarvan verzadigd: 3 g
Zout: 1.7 g
Natrium: 685 mg
Vezels: 11 g

Vergelijkbare recepten: