Raapstelenstamppot met Kees

Raapstelenstamppot met Kees

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Eventueel wat zout en peper meekoken.
Rasp Kees. Was de raapstelen goed en laat deze uitlekken. Haal de slechte blaadjes eruit.
Snipper de ui en bak deze in een beetje olie totdat hij glazig wordt. Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit dit even mee. Voeg de bouillonpoeder toe, samen met de mosterd. Voeg een scheutje halfvolle melk toe. Warm dit even op. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn. Maak de puree af met het uienmengsel, de Kees en de cashewnoten.
Als de puree te droog is kan je natuurlijk nog een extra scheutje halfvolle melk toevoegen. Voeg de raapstelen toe en meng dit goed met de aardappelpuree.

Ingrediënten

(4 personen)
– 12 niet al te grote aardappelen
– 250 g raapstelen
– 1 ui
– 1 el olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 el mosterd
– 100 g extra gerijpte Kees
– 100 g cashewnoten
– beetje groentebouillonpoeder
– scheutje halfvolle melk

Voedingswaarden

Energie: 524 kcal
Eiwit: 20 g
Koolhydraten: 56 g
– waarvan suikers: 6 g
Vet totaal: 22 g
– waarvan verzadigd: 5 g
Zout: 1.2 g
Natrium: 474 mg
Vezels: 8 g

Vergelijkbare recepten: