22 juni 2017

Top tien apps voor je gezondheid

Top tien apps voor je gezondheid

Onze smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken, en doet inmiddels dienst als telefoon, agenda, wekker, horloge, routeplanner, etc, etc. Bovendien kun je via vele gezondheid apps bijhouden op je mobiel of je voldoende beweegt, gezond eet en diep genoeg slaapt…

Welke app’s zijn volgens Keesmakers onontbeerlijk voor een gezond leven? We hebben deze top tien gezondheid apps voor je samengesteld en zijn benieuwd of je ze al kent en gebruikt. Laat het ons weten!

1. Mijn Eetmeter app van het Voedingscentrum

Via deze app krijg je persoonlijke voedingsadviezen, gebaseerd op je leeftijd, gewicht, geslacht en bewegingsniveau. Krijg jij alle voedingsstoffen binnen? En niet te veel calorieën? Ontdek het met deze app!

2. Selfcare app

Check je gezondheid via de Selfcare app en een hiermee verbonden online platform waar alle medische data (zoals hoogte van je bloeddruk en cholesterol) en lifestyle gegevens worden geïntegreerd. Zo houd je zelf meer de regie over je eigen gezondheid.

3. iCare monitor

Een andere optie om je gezondheid te checken: deze gezondheid app meet onder andere je bloeddruk, hartslag, gezichts- en gehoorvermogen.

4. Water Drink Reminder

Het is een van de belangrijkste adviezen: drink voldoende water op een dag. Installeer deze app en je hebt meteen een goede reminder om dat ook daadwerkelijk te doen!

5. F-lux app

Slaap beter in doordat deze app automatisch ‘s avonds het blauwe licht van je mobiele telefoon aanpast, waardoor de melatonine-aanmaak niet wordt geremd (en dit hormoon heb je nodig om in slaap te vallen). Al is het beste natuurlijk om ’s avonds niet meer op je mobiel te kijken!

6. Slim koken app

Deze app, ook van het Voedingscentrum, helpt je om minder voedsel te verspillen en dat is natuurlijk beter voor het milieu én je eigen portemonnee. Je vindt er koop-, kook- en bewaartips en recepten op maat, bijvoorbeeld voor mensen die koemelk-, ei- of glutenvrij willen eten.

7. Runtastic hardloop-app

Bewegen is gezond! Met deze gezondheid app registreer je niet alleen al je hardloop-, jog-, wandel-, fiets-, en andere fitnessactiviteiten, maar ontdek je bovendien ook nieuwe routes en bereik je makkelijker de doelen die jezelf stelt.

8. Hartslagmeter

Een nauwkeurige app voor je smartphone om je hartslag te meten, zonder dat je nog andere snoertjes, bandjes etc nodig hebt. Handig voor het optimaliseren van je training en het bijhouden van de voortgang.

9. Calm

Meditatie en mindfullness zijn helemaal van nu. De Calm app maakt meditatie eenvoudig en helpt je om onrust te verminderen, beter te slapen en je gelukkiger te voelen.

10. Exsmokers iCoach

Stoppen met roken valt niet mee, maar deze app belooft je er stap voor stap vanaf te helpen.