1 juli 2017

Kees gerijpt nu nog romiger en voller van smaak

Kees gerijpt nu nog romiger en voller van smaak

Goed nieuws: sinds kort ligt onze vernieuwde Kees gerijpt in de winkel, duidelijk herkenbaar aan een gouden sticker op de lichtblauwe verpakking. Keesmaker Marc van Wanroij heeft Kees inmiddels ruim tien jaar geleden ontwikkeld, maar blijft bezig met vernieuwing van de smaak en textuur. In deze blog beantwoordt hij een aantal vragen over de vernieuwde Kees gerijpt.

Waarom is Kees gerijpt vernieuwd?

“Onze productontwikkeling staat nooit stil, we zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om onze varianten nog lekkerder en beter van textuur de te maken. Van onze trouwe fans hoorden we dat ze graag wilden dat de gerijpte variant nog romiger en zachter zou worden, maar wel de ‘belegen’ smaak zou behouden. En dat is nu gelukt!”

Wat is er veranderd in het productieproces van Kees gerijpt?

“De afgelopen jaren hebben we vele proeven gedaan om de productie-instellingen te verbeteren. Dat is natuurlijk een langdurig proces, omdat je steeds een aantal maanden moet wachten voordat Kees is gerijpt. Verder hebben we net wat meer plantaardige oliën toegevoegd, waardoor de smaak nog romiger en zachter is geworden.”

Is Kees gerijpt nog steeds gezond?

“Ja zeker! Kees blijft uiteraard een gezonde kaasvariant. We voegen inderdaad iets meer plantaardige oliën toe, waardoor Kees nu een 48+, in plaats van 45+ heeft. Maar het gaat dus om een kleine toevoeging van plantaardige, onverzadigde oliën, en die zijn goed voor je cholesterol. En die kleine toevoeging draagt dus enorm bij aan de smaakbeleving van Kees.”

Hoe zit het met de smaak van andere varianten van Kees?

Kees komijn hebben we meegenomen in deze productvernieuwing, en heeft dus ook al deze zachte en romige smaak. De meeste fans van Kees zijn al tevreden met de pittige smaak van onze Kees extra gerijpt, maar toch hebben we zelf het gevoel dat hier nog ruimte voor verbetering is. Dus de verwachting is dat ook die variant aan het einde van het jaar nog lekkerder is geworden!”

Vanaf wanneer en waar kunnen mensen kennismaken met de vernieuwde Kees gerijpt?

“Vanaf deze maand is de vernieuwde Kees gerijpt beschikbaar in de supermarkten en kaaswinkels. Het is dezelfde verpakking als je gewend bent, maar wel herkenbaar aan de gouden sticker ‘Verbeterde smaak, zacht & romig’. Kees is er voor iedereen die let op zijn of haar gezondheid en met een kleine verandering een gezonde keuze makkelijk wil maken.”