Salade met Kees en dadels

Salade met Kees en dadels

Bereidingswijze

Rooster de amandelen in een pan tot ze mooi goudbruin zijn, was de sla.
Snijd de dadels en komkommer in stukjes en de rode ui in halve of kwart ringen. Meng voor de dressing de yoghurt, olijfolie en citroensap en voeg naar smaak peper en weinig zout toe.
Schik de sla op vier borden, verdeel de Kees en de overige ingrediënten hierover en giet de dressing er voorzichtig overheen. Strooi als laatste verse munt en/of koriander eroverheen.

Ingrediënten

(4 personen)
– zakje gemengde sla
– 100 g dadels
– 200 g blokjes Kees gerijpt
– ½ komkommer
– 50 g amandel- of pecannoten
– ½ rode ui
– 2 eetlepels magere yoghurt
– 1 eetlepel olijfolie
– ½ eetlepel citroensap
– verse koriander en/of munt

Voedingswaarden

Energie: 405 kcal
Eiwit: 21 g
Koolhydraten: 20 g
– waarvan suikers: 19 g
Vet totaal: 25 g
– waarvan verzadigd: 6 g
Zout: 1 g
Natrium: 354 mg
Vezels: 4 g

Vergelijkbare recepten: