Kees is geknipt voor de zorg

Kees is een variant op kaas met een uniek recept. Dit zorgt voor een goede smaak, én goede eigenschappen. Daarom is kees geknipt voor de zorg.

Scroll snel naar de varianten

Rijk aan eiwit

Kees is rijk aan eiwit en bevat zelfs iets meer eiwit dan een gewone kaas. Met zo’n 28 gram eiwit per 100 gram sterken patiënten snel aan.

Voor (bijna) iedereen

In Nederland eet zo’n 97% van de bevolking kaas. Bijna iedereen houdt dus van de kaassmaak van kees. Ook mensen met een bijzonder dieet mogen vaak kees eten. Kees is namelijk lactosevrij, vegetarisch gestremd en bevat minder zout dan een gewone kaas.

Minder zout en goede vetten

Kees bevat 25% minder zout dan een normale 48+ kaas van dezelfde leeftijd. Minder zout is goed voor de bloeddruk. Ook bevat kees 50% minder verzadigd vet dan een vergelijkbare 48+ kaas.

Kees staat onder andere op het menu in deze ziekenhuizen:

kees-in-de-zorg-lumc
kees-in-de-zorg-radboudumc
kees-in-de-zorg-umcamsterdam
kees-in-de-zorg-umcg
kees-in-de-zorg-antonius

Varianten speciaal voor de zorg

hier wel of geen tekstje?

Zorgblokje: het ideale tussendoortje

Onze zorgblokjes zijn het ideale tussendoortje. Het is lekker hartig, bijna iedereen lust het en het bevat maar liefst 10 gram eiwit. Je hoeft er niets aan te bereiden en kunt het direct uitdelen. Een verpakking bevat twee blokjes: als iemand het niet in één keer weg krijgt kunnen ze het rustig dichtvouwen en later oppeuzelen.

Plakken: makkelijk op brood

Onze plakken passen perfect op een boterham. Het ideale beleg voor mensen die wel wat extra energie kunnen gebruiken. We hebben los verpakte plakken voor in de broodserveerwagen én een bulkverpakking voor in de keuken.

kees enkelplak gerijpt

kees enkelplak extra gerijpt

kees zorgblokjes

kees-plakken-zorg

kees plak bulkverpakking

Je kunt kees onder andere vinden bij de volgende groothandels en cateraars:

kees-in-de-caterig-bidfood
kees-in-de-catering-sligro
kees-in-de-catering-van-hoeckel
kees-in-de-catering-distrivers

Voedingswaarden en ingrediënten

Wat zit er in kees?

We maken kees met deze ingrediënten:
Magere koemelk, plantaardige oliën (zonnebloempit, raapzaad, palm, sheanoot, suikerriet), zout, zuursel, vegetarisch stremsel en kleurstof (carotenen).

Voedingswaarden

Bekijk hier de uitgebreide voedingswaarden van kees.

Energie
Vetten
– verzadigd
– enkelvoudig onverzadigd – meervoudig onverzadigd – transvet – omega 3 – omega 6 – vetzuur C16:0 Koolhydraten – suikers – zetmeel Eiwitten Zout Voedingsvezel Lactose Natrium Kalium Calcium Vitamine B12 Fosfor
1730 kJ / 413 kcal
33 gram
9,6 gram
20,2 gram 4,4 gram 0,1 gram 0,9 gram 3,6 gram 16,5% 0 gram 0 gram 0 gram 29 gram 1,5 gram 0 gram <0,01 gram 600 mg 83,5 mg 1011 mg (126% *) 2,5 ug (100% *) 652 mg (93% *)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bestel een gratis proefpakket

Benieuwd? Speciaal voor ziekenhuizen, verzorgingshuizen en andere zorginstellingen hebben wij een kees-proefpakket. Wij zorgen dat je genoeg kees krijgt om te proeven en proberen. Interesse? Neem dan contact op met Keesmaker Daan Rijntjes via mail of 06 525 252 84

Contact

Heb je interesse in kees? Of heb je vragen over de varianten, voedingswaarden of verkrijgbaarheid? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Telefonisch

Daan Rijntjes kun je bereiken via 06 525 252 84 of via ons vaste nummer  071-7631860.

E-mail

Mailen naar daan.rijntjes@keesmakers.nl voor al je vragen over het zorg assortiment. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via info@keesmakers.nl.

Post

Wij hebben een heus antwoordnummer dus je bericht kan (zonder postzegel) naar:

Keesmakers
Antwoordnummer 10295
2300 VB Leiden

Kees enkelplak gerijpt

kees-monoplak-gerijpt

Ben je buiten huis en heb je zin in een boterham met romige kees? Dan is deze plak kees gerijpt er voor jou. De plak heeft alle gezondheidsvoordelen van kees, en smaakt heerlijk zacht en romig. De kees gerijpt is handig verpakt, zodat er zo min mogelijk kees verspild wordt.
De losse plakken gerijpt zijn verkrijgbaar bij diverse groothandels. Je vindt dit ook bij de ziekenhuizen en cateraars die het in hun assortiment hebben. Zo kun je ook buiten de deur genieten van kees.

Voedingswaarden
Energie
Vetten
– waarvan verzadigd
– onverzadigd
Koolhydraten
– waarvan suikers
Eiwitten
Zout
Calcium

 (per 100 gram)
1643 kJ / 396 kcal
32 gram
9,6 gram
22,4 gram
0 gram
0 gram
27 gram
1,4 gram
1050 mg

Kees enkelplak gerijpt vind je o.a. bij:

.

Kees enkelplak extra gerijpt

kees-monoplak-extragerijpt

Ook buiten huis kun je genieten van kees. Deze plak kees extra gerijpt is er voor jou. Alle gezondheidsvoordelen van kees, én de heerlijke pittige smaak van kees gerijpt. De kees gerijpt is handig verpakt, zodat er zo min mogelijk kees verspild wordt.
De losse plakken gerijpt zijn verkrijgbaar bij diverse groothandels. Je vindt dit ook bij de ziekenhuizen en cateraars die het in hun assortiment hebben. Zo kun je ook buiten de deur heerlijk ontbijten of lunchen met kees.

Voedingswaarden
Energie
Vetten
– waarvan verzadigd
Koolhydraten
– waarvan suikers
Eiwitten
Zout
Calcium

 (per 100 gram)
1693 kJ / 403 kcal
33 gram
9,9 gram
0 gram
0 gram
29 gram
1,5 gram
1030 mg

Kees enkelplak extra gerijpt vind je o.a. bij:

.