visschotel met prei en kees

Visschotel met prei en kees

Ingredienten:

(4 personen)
- 800 g prei
- 500 g kabeljauwfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 125 ml crème fraîche
- 100 g geraspte kees
- sap van een citroen
- peper en zout

Voedingswaarden:

Energie: 362 kcal
Eiwit: 35 g
Koolhydraten: 10 g
-waarvan suikers: 9 g
Vet totaal: 19 g
-waarvan verzadigd: 6 g
Zout: 0.7 g
Natrium: 264 mg
Vezels: 6 g

In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de prei in ringen en was deze goed. Verhit de olie in een pan en bak hierin de prei met de kerriepoeder. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de prei over de bodem. Breng de kabeljauw op smaak met peper, zout en citroensap. Leg de vis op de prei. Meng door de
overige prei de crème fraîche en verdeel deze over de vis.
Strooi kees eroverheen en zet de vis ongeveer 15 minuten in de oven.
Lekker met aardappelpuree of rijst.