Nierstichting-actie

 

Keesmakers steunt de Nierstichting

Verschillende instanties staan positief ten aanzien van producten die minder verzadigd vet en minder zout bevatten, zoals kees van keesmakers. De Nierstichting en het Voedingscentrum moedigen initiatieven aan die dit bewerkstelligen. Zo nomineerde het Voedingscentrum kees voor de Publieksjaarprijs 2011.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

nierstichting-actie
Vaak zit er meer zout in ons eten dan we nodig hebben. Dagelijks wordt gemiddeld 4 tot 5 gram meer zout gegeten dan de aanbevolen hoeveelheid van 6 gram zout per dag (1 gram zout komt overeen met 0,4 gram natrium). Een groot deel van onze zoutinname komt uit kaas.

nierstichting
kees bevat 25% minder zout dan een gewone 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd. Minder zout eten is gunstig voor je bloeddruk. Ondanks het verminderen van de hoeveelheid zout, behoudt kees trouwens toch voor de volle 100% een pittige smaak.

In kees vervangen we de melkvetten door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat kees 50% minder verzadigd vet dan een gewone 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd bevat. Daarom is kees tevens goed voor je cholesterol.

 
PROBEER GRATIS