Kees en de Nierstichting

Misschien is het op het eerste gezicht een rare connectie, maar Kees en de Nierstichting hebben een innige relatie. De oprichter van Kees is geïnspireerd geraakt toen zijn ouders nierproblemen kregen en plots geen kaas meer mochten eten. Hij wilde een variant op kaas maken die wél op tafel mocht komen. Daarom is Kees onder andere 25% minder zout dan een gewone 48+ kaas. De link met Nierstichting was snel gelegd en Keesmakers is al jaren vriend van de Nierstichting.

De Nierstichting (je hebt het vast al geraden) zet zich in voor mensen met een nierziekte, maar ook om nierziekten onder de bevolking te voorkomen. Zout speelt hier een belangrijke rol bij. Wist je namelijk dat minder zout lief is voor de nieren? Toch eet 85% van de Nederlandse bevolking teveel zout.

Kees bevat 25% minder zout dan een gewone 48+ kaas en kan daarmee bijdragen aan gezond eetpatroon. Naast dat Kees minder zout is, is Kees ook goed voor je cholesterol. Dit komt door de bijzondere samenstelling: Kees wordt gemaakt van magere melk en plantaardige oliën. Hierdoor bevat Kees 50% minder verzadigd vet dan een gewone 48+ kaas. Dat scheelt! Bovendien is Kees vegetarisch gestremd en lactosevrij. Al met al is het een uitstekend alternatief voor ‘gewone’ kaas: het staat zelfs in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Eén van de belangrijkste dingen die we doen, is mensen voorlichten over het gebruik van zout. Zo hebben we een fantastisch receptenboek, maar kun je ook op onze website veel tips vinden.

– Lees hier 5 gouden tips om minder zout te eten

– Wat moet je dán met je zout als je het niet eet? Wij geven advies over wat je allemaal met keukenzout kunt doen anders dan eten.

– Op onze receptenpagina hebben we veel zoutarme recepten staan.

Naast vertellen over zout in je eten, zijn we graag aanwezig bij evenementen van de Nierstichting of organiseren we acties in de supermarkt waarbij we extra aandacht vragen voor dit belangrijke doel. Wil je zelf weten wat je kunt doen voor de Nierstichting, of ben je benieuwd naar wat ze doen? Kijk dan eens op hun website.