Kaas en vet

kees bevat 50% minder verzadigd vet**vergeleken met een 48+ kaas van dezelfde leeftijd

vet_kees_vs_kaas

Uit de tabel blijkt dat kees in totaal bijna net zoveel vet bevat als traditionele 48+ kaas. Tóch is er een verschil met gewone kaas.

Het verschil:
duurzame palmolieKaas is een zuivelproduct gemaakt van melk. Kaas levert belangrijke voedingsstoffen, en het bevat ook verzadigd vet en zout.
kees wordt gemaakt van melk waarvan de verzadigde vetten zijn vervangen met onverzadigde plantaardige oliën zoals zonnebloemolie en raapzaadolie.

 

Unieke samenstelling
De unieke samenstelling van ingrediënten zorgt er voor dat ons alternatief voor kaas, weinig verzadigde vetten en veel onverzadigde vetten bevat. Dát maakt kees goed voor je cholesterol!

Keesmakers maakt door lidmaatschap van de “GreenPalm” organisatie alleen gebruik van RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) gecertificeerde duurzame palmolie. Het resultaat is een unieke mix van ingrediënten: lekker en rijk aan onverzadigd vet en een lekker alternatief voor kaas. Héérlijk op de boterham of om een verantwoorde maaltijd mee te koken. (zie onze lekkere recepten).

Verschillende instanties staan positief ten aanzien van producten die minder verzadigd vet en minder zout bevatten, zoals kees van keesmakers. De Hartstichting en het Voedingscentrum moedigen initiatieven aan die dit bewerkstelligen.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.