kees ambassadeur in actie

31 augustus 2017

keesambassadeur in actie

Hoe meer mensen kees kennen, hoe meer mensen wij aan een gezond cholesterolgehalte kunnen helpen! Gelukkig heeft kees veel fans die hun omgeving graag kennis laten maken met deze gezonde kaasvariant. Marja vertelt over haar ervaringen als keesambassadeur: “In de koelkast op mijn werk slonk de stapel kees verpakkingen kees gerijpt snel. Iedereen vond het lekker!”

kees is smaakvol én gezond, dat vind ik belangrijk. Ik sta helemaal achter dit gezonde alternatief voor kaas. En kees kan nog wel wat bekendheid gebruiken, merk ik. Tegelijkertijd merk ik dat veel mensen nieuwsgierig zijn.”

Hoe heb je mensen kennis laten maken met kees?

“In eerste instantie heb ik kees bij vriendinnen geïntroduceerd en erbij verteld waarom ik kees bij hen aanbeveel. Verder heb ik kees uitgedeeld aan collega’s. Dat was leuk werk, want ik heb zelf ansichtkaarten gemaakt met uitgeknipt beeldmateriaal. Op de kaarten stond meer uitleg over de gezonde eigenschappen van kees, en dat mensen een verpakking in de koelkast konden vinden.”

“De ansichtkaarten heb ik op het bureau van medewerkers gelegd en op het aanrecht bij het koffiezetapparaat. En ik heb een speciale vakantiekaart op het prikbord opgehangen, dat viel ook echt op!” (zie voor de ansichtkaarten de foto’s bij dit artikel).

“Ik vind het leuk om erover na te denken hoe ik mensen kennis kan laten maken met kees. Dat doet een beroep op mijn creativiteit. Verder ben ik een ‘kletser’ en voer ik graag gesprekken met mensen, ook over kees.”

Wat voor reacties krijg je?

“Ik heb hele leuke reacties ontvangen. Frappant was dat veel mensen hadden verwacht dat het niet lekker zou zijn, omdat het een gezonde kaasvariant betreft met minder zout, die ook nog eens goed voor je cholesterol is. Maar de snel slinkende stapel in de koelkast zegt genoeg: iedereen vond kees lekker!”

Wat is het leukste aan het ambassadeurschap?

“De creatieve uitdaging – zoals het maken van de ansichtkaarten – om mensen kennis te laten maken met kees en de positieve reacties die ik krijg. Zoals gezegd, klets ik graag. En door mijn ambassadeursschap praat ik nu met veel mensen, niet alleen op mijn werk, maar ook in de supermarkt. Dat zijn voor mij toch de krenten uit de pap!”