kees bij de Hartstichting

2 juni 2017

kees in kantine Hartstichting

De Sodexo-kantine van de Hartstichting, waar dagelijks zo’n tachtig personeelsleden lunchen, prijst de komende twee weken kees aan. Willem Kolstee, Senior Facilitair medewerker bij de Hartstichting, vertelt waarom: “In onze kantine leggen we bij voorkeur producten neer die de gezondere keuze zijn. En kees past daar als gezond én lekker product helemaal bij.”

Gouden kantine

De kantine van de Hartstichting streeft ernaar een gouden kantine te zijn: dat wil zeggen dat vooral gekozen wordt voor producten die vroeger het groene Vinkje voerden, en onder andere minder zout en verzadigd vet bevatten. Het Voedingscentrum heeft een deze indeling voor kantines gemaakt: van brons tot goud, de hoogste klasse in gezond aanbod.

Kolstee: “Samen met een diëtist hebben we het assortiment doorgenomen en producten aangepast. Zo bevatten onze salades tegenwoordig niet meer standaard veel mayonaise, maar kunnen mensen zelf naar behoefte mayonaise toevoegen. Soepen en vooraf klaargemaakte broodjes zijn trouwens het populairst bij ons.”

Kennismaken met kees

Om personeelsleden kennis te laten maken met kees heeft Kolstee flyers met meer informatie over kees neergelegd en bezoekers blokjes kees laten proeven. Daarna is het assortiment van andere kazen tijdelijk (voor twee weken) volledig vervangen door plakken kees gerijpt.

Kolstee: “Wij zijn net met deze test begonnen, en onze bezoekers kopen nu zonder probleem kees. Als ze willen kunnen ze natuurlijk vragen om ‘gewone’ kaas, maar dat is nog niet gebeurd. Een nieuwe productintroductie is altijd spannend, je kunt ook niet voorspellen hoe het gaat lopen. Maar kees is een lekkere, gezonde keuze waar ik helemaal achter sta. En al hebben wij nog geen reacties ontvangen, er wordt tot nu toe ook niet gemopperd, de test loopt dus goed en dat belooft wat voor de toekomst van kees in onze kantine.”

Inkoop van producten bij Sodexo

In de kantine van de Hartstichting liggen producten die de Hartstichting inkoopt bij Sodexo, waarbij de Hartstichting zelf bepaalt welke producten zij van Sodexo afneemt. Meer informatie over Sodexo