Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Maak het teentje knoflook schoon en snijd doormidden. Was de tomaten en snijd ze in de lengte door
midden. Doe de tomaten met rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie en knoflook in een ovenschaal. Eventueel weinig zout en peper toevoegen. Zet de tomaten 15 à 20 minuten in de oven.
Week de gedroogde paddenstoelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotjes en snijd de paddenstoelen in stukjes.
Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalotjes, voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak enkele minuten. Wanneer de paddenstoelen goudbruin zijn kan je de risotto toevoegen, bak deze totdat de rijstkorrels glanzen en doorzichtig zijn. Blus het geheel af met de witte wijn en voeg daarna de
bouillon toe. Kook de risotto in ongeveer 15 à 20 minuten onder af en toe roeren gaar. Voeg op het laatst de geraspte Kees toe en breng de risotto op smaak met peper en weinig zout.

Ingrediënten

(4 personen)
– 300 g risottorijst
– 40 g gedroogde paddenstoelen
– 300 g gemengde paddenstoelen
– 2 sjalotjes
– 3 el olijfolie
– 100 ml witte wijn
– 700 ml paddenstoelenbouillon
– 100 g geraspte extra gerijpte Kees
– 4 tomaten
– takje rozemarijn
– 1 theelepel tijm – 1 teentje knoflook

Voedingswaarden

Energie: 493 kcal
Eiwit: 17 g
Koolhydraten: 66 g
– waarvan suikers: 4 g
Vet totaal: 15 g
– waarvan verzadigd: 3 g
Natrium: 450 mg
Vezels: 9 g

Vergelijkbare recepten: