Broccolistamppot met Kees

Broccolistamppot met Kees

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Maak ondertussen de broccoli
schoon, verdeel in roosjes en snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 minuten beetgaar. Snijd de kip in reepjes.
Verhit in de koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Snijd de Kees in kleine blokjes. Giet aardappelen af en stamp met melk en rest van boter tot puree.
Meng de broccoli, kip en Kees erdoor. Op smaak brengen met weinig zout en peper. Verwarm de stamppot nog even.

Ingrediënten

(4 personen)
– 1 kg aardappels (kruimig)
– 700 g broccoli
– 300 g kipfilet
– 25 g halvarine
– 160 g Kees extra gerijpt
– 150 ml magere melk

Voedingswaarden

Energie: 439 kcal
Eiwit: 41 g
Koolhydraten: 51 g
– waarvan suikers: 5 g
Vet totaal: 14 g
– waarvan verzadigd: 4 g
Zout: 1 g
Natrium: 288 mg
Vezels: 7 g

Vergelijkbare recepten: